فهرست مطالب

مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سال چهل و سوم شماره 2 (پیاپی 152، خرداد و تیر 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • امیر افتخاری، وحیده منوچهری*، فریده موسوی، محمدعلی جهانبانی صفحات 173-178
    زمینه

    با توجه به اینکه رتینوپاتی نوزادان نارس (ROP) یکی از علل نابینایی کودکان به حساب می آید، شناسایی ریسک فاکتورهای دخیل در پیدایش این بیماری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از آنجایی که عوامل مادری تاثیر مستقیم در ایجاد هیپوکسی داخل رحم دارند، در سالهای اخیر به عنوان ریسک فاکتور احتمالی مورد توجه فراوان قرار گرفته اند ولی نتایج حاصله بسیار متفاوت و ضد و نقیض می باشند. در این مطالعه ارتباط بین فاکتورهای مادری با ایجاد ROP مورد بررسی قرار گرفت.

    روش کار

    در این مطالعه آینده نگر، تعدا 150نوزاد که سن حاملگی آنها کمتر از 32 هفته کامل یا وزن هنگام تولد آنها کمتر از 1500 گرم بود وارد مطالعه شده و بر اساس معاینه فوندوس به دو گروه دارای ROP و سالم تقسیم شدند. متغیرهای مطالعه شامل سن مادر، تزریق دگزامتازون به مادر در هفته آخر بارداری، سابقه بیماری های دیابت، پره اکلامپسی، فشارخون، کم خونی، بیماری قلبی- عروقی، کلیوی، تیرویید و روماتولوژیک مادر در دو گروه مورد مقایسه قرار گرفتند.

    یافته‌ها: 

    در این مطالعه 47 نوزاد (33/31درصد) مبتلا به ROP بودند. میانگین سن حاملگی در نوزادان مبتلا به ROP 89/27 هفته و در نوزادان غیرمبتلا 06/29 هفته بود. میانگین وزن تولد در نوزادان مبتلا به ROP 53/1180 گرم و در نوزادان سالم 44/1079 گرم بود. از نظر متغیرهای مورد بررسی، تفاوت معنی داری بین دو گروه وجود نداشت.

    نتیجه‌گیری: 

    فاکتورهای مادری مورد بررسی در این تحقیق تاثیری در ایجاد ROP ندارند.

    کلیدواژگان: رتینوپاتی نوزادان نارس، عوامل مادری، سن حاملگی، وزن تولد
  • شهرام قاسم بگلو، نیکزاد شهیدی* صفحات 179-185
    زمینه

    توده‌های غیر نیوپلاستیک حنجره از نوع نیوپلاستیک شایع‌تر هستند و یکی از شایع‌ترین آنها پولیپ حنجره است. با توجه به اهمیت پولیپ‌های حنجره به عنوان یکی از شایع‌ترین بیماری‌های حنجره که می‌تواند مشکلات زیادی برای فرد و جامعه ایجاد کند و نبود شواهد کافی در ارتباط با ریسک فاکتورهای ایجاد آن بویژه در ایران، مطالعه حاضر با هدف تعیین فراوانی و بررسی تظاهرات بالینی پولیپ‌های حنجره انجام شد.

    روش‌کار: 

    در این مطالعه مقطعی، 150 بیمار مبتلا به پولیپ حنجره که از سال90 تا 96 در بخش گوش و حلق و بینی تحت درمان قرار گرفته بودند، وارد مطالعه شد و پرونده آنها مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات جمع‌آوری شده شامل سن، جنس، شغل، محل زندگی، شکایت اصلی، سابقه سایر بیماری‌ها، سابقه‌ خستگی صوتی، سابقه ابتلا به پولیپ در اقوام درجه یک و عادات بیماران بود. آنالیزهای آماری در نرم‌افزار نسخه 23 انجام شد و سطح معنی‌داری آماری 05/0 در نظر گرفته شد.

    یافته‌ ها: 

    فراوانی پولیپ حنجره 150 نفر بود که 30 درصد آنها در دهه پنجم زندگی خود قرارداشتند. اکثریت شرکت کنندگان (7/84%) را مردان تشکیل می‌دادند. از نظر محل زندگی 90% شرکت کنندگان در شهرها ساکن بودند. گرفتگی صدا شایع‌ترین شکایت بیماران بود (86%) و در حدود یک سوم آن‌ها سابقه ریفلاکس معدی مروی را ذکر می‌کردند. نیمی از بیماران هیچ‌گونه استفاده از سیگار، قلیان، مواد مخدر یا الکل را نمی‌دادند و یک سوم آنان از سیگار استفاده می‌کردند.

    نتیجه‌گیری:

     مطالعه حاضر نشان داد در جمعیت مورد بررسی جنسیت مذکر می‌تواند باعث افزایش ریسک ابتلا به پولیپ حنجره باشد. همچنین سن 40 تا 60 سال و زندگی شهری می‌توانند به عنوان ریسک فاکتور مطرح شوند.

    کلیدواژگان: پولیپ، حنجره، خشونت صدا
  • مهدیه السادات لاجوردی، مهسا کاوسی * صفحات 186-192
    زمینه

    سرطان دهانه رحم، پس از سرطان پستان فراوانترین بیماری در بین زنان جوان است. امروزه در درمان بیماری ها از مواد طبیعی استفاده می شود چون داروهای شیمیایی، عوارض جانبی شناخته شده ای دارند. جلبک سبز دونالیلا که در دریاچه های آب شور ایران زندگی می کند، غنی از مواد آنتی اکسیدان است. هدف مقاله حاضر، بررسی اثر عصاره دونالیلا بر روی میزان بیان ژن ضد آپوپتوز Bcl-2 در رده سلولی Hela است. میزان بیان این ژن در هنگام بروز سرطان افزایش می یابد. انتظار می رود که در صورت موثر بودن عصاره جلبکی، میزان بیان ژن کاهش یابد.

    روش کار

    عصاره جلبک دونالیلا و رده سلولی سرطان دهانه رحم از مرکز ذخایر زیستی و ژنتیکی ایران تهیه و کشت داده شد. پس از کشت، سلول های سرطانی به دو گروه تیمار و کنترل تقسیم شدند. غلظت های مختلفی از عصاره جلبک به مدت 48 ساعت بر روی گروه تیمار تاثیر داده شد. سپس سمیت آن با استفاده از MTT assay سنجیده و میزان 50 ICتعیین شد. برای تعیین میزان نسبی بیان ژن در غلظت متناظر با 50 IC ، RNA از سلول های دو گروه استخراج و Real-time PCR انجام شد.

    یافته ها

    نتیجهReal-time PCR نشان داد که میزان بیان نسبی ژن 2-Bcl در سلول های گروه تیمار، که تحت تاثیر عصاره جلبک بودند، در مقایسه با گروه کنترل، به میزان چهار برابر کاهش پیدا کرد. با توجه به اینکه 05/0>p- value است (p- value=0) این کاهش معنی دار است.

    نتیجه گیری

    در غلظت متناظر با 50 IC از عصاره جلبک بعد از 48 ساعت، میزان بیان نسبی ژن 2-Bcl در رده سلولی سرطانی Hela چهار برابر کمتر از گروه کنترل بود.

    کلیدواژگان: دونالیلا، سرطان دهانه رحم، ژن 2-Bcl، آنتی اکسیدان
  • وحیده سادات موسوی زاده*، حسن دانشمندی، پریسا صداقتی صفحات 193-200
    زمینه

    حرکت ناشنوایان اغلب ناموزون و بدون ریتم است که نقص در قابلیت تعادل، عامل اصلی چنین پدیده ای است. لذا هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر شش هفته تمرینات تحریک وستیبولار بر تعادل ایستا و پویا در کودکان دچار نقص شنوایی بود.

    روش کار

    مطالعه حاضر یک کارآزمایی بالینی با طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون بود. جامعه آماری شامل تمام کودکان کم‌شنوا مدرسه پیش دبستانی و دبستان قطب‌زاده شهر رشت بود که از میان آن‌ها 24 نفر به صورت در دسترس و به شکل تصادفی در دو گروه کنترل (12 نفر) و تجربی (12 نفر) قرار گرفتند. آزمودنی‌های گروه تجربی به مدت شش هفته، هفته‌ای سه جلسه تمرینات تحریک وستیبولار را انجام دادند. قبل و بعد از دوره تمرینی، تعادل ایستا و پویا به وسیله خرده آزمون برونکینز-اوزرتسکی و تعادل عملکردی با آزمون زمان برخاستن و رفتن اندازه‌گیری شد. داده‌ها با استفاده از آزمون تی همبسته و تحلیل کواریانس در سطح معناداری 05 / 0 ≥ p تجزیه و تحلیل شد.

    یافته‌ها: 

    نتایج مطالعه حاضر پس از اتمام دوره مداخله، تفاوت معنی داری را، بر عوامل تعادل ایستا (001 / 0 = p)، پویا (02 / 0 =p) و عملکردی (001 / 0 =p) در گروه تجربی نشان داد.

    نتیجه‌گیری:

     این مطالعه نشان داد که یک دوره برنامه تمرینی تحریک وستیبولار می تواند موجب ارتقاء عملکرد تعادلی ایستا، پویا و عملکردی در کودکان کم‌شنوا شود.

    کلیدواژگان: تحریک وستیبولار، تعادل ایستا و پویا، تعادل عملکردی، کم شنوا
  • امیر شکیب، رامین امیرساسان *، جواد وکیلی صفحات 201-208
    زمینه

    هدف از تحقیق حاضر تعیین تاثیر یک هفته مکمل‌سازی سیترولین مالات (Cit)، ال-آرژنین (Arg) و ترکیب آنها (Arg+Cit) بر مقادیر کراتین کیناز (CK)، لاکتات دهیدروژناز (LDH) و پروتئین واکنش‌گر-C (CRP) مردان کشتی‌گیر بود.

    روش کار

    در یک مطالعه نیمه‌تجربی، 40 کشتی‌گیر باشگاهی (سن، 25-19 سال؛ وزن، 90-60 کیلوگرم و درصد چربی 12-20 درصد) انتخاب و براساس دو شاخص هوازی (شاتل ران) و بی‌هوازی (تست رست) در چهار گروه مکمل‌سازی یک هفته‌ای Arg، Cit (چهارگرم از هر کدام در روز)، ترکیب Arg و Cit (دوگرم از هر کدام در روز) و دارونما (دکستروز) قرار گرفتند. در ابتدا، پس از نمونه‌گیری اولیه خونی (یک ساعت قبل از آزمون) همه کشتی‌گیران آزمون شبیه‌ساز کشتی (شامل دو مرحله سه دقیقه‌ای پدال‌زنی با چرخ کارسنج دستی با بار 10 گرم/کیلوگرم/وزن بدن با استراحت 30 ثانیه‌ای بین دو آزمون متوالی) را اجرا کردند و سپس نمونه خونی ثانویه پنج دقیقه بعد از آزمون از آنها اخذ شد. بعد از یک هفته مکمل‌سازی مجددا پروتکل تمرینی و اخذ نمونه‌های خونی تکرار شد تا میزان CK، LDH و CRP آنها مشخص شود. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه‌گیری تکراری و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معنی‌داری 05/0 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته‌ها: 

    نتایج تحقیق نشان داد که پاسخ ورزشی CK در گروه‌های سیترولین مالات و ترکیبی به طور معنی‌داری کاهش یافته بود (0/05>P) اما تغییر آن در گروه ال-آرژنین معنی‌دار نبود (0/05 <P). با این حال، هیچکدام از مداخلات مکمل‌سازی باعث تغییر معنی داری در پاسخ ورزشی LDH و CRP به آزمون رقابت شبیه سازی کشتی نشد.

    نتیجه‌گیری:

     بر اساس نتایج مطالعه حاضر به نظر می‌رسد مکمل‌سازی سیترولین مالات به تنهایی یا ترکیب آن با ال-آرژنین ممکن است باعث کاهش برخی شاخص‌های آسیب عضلانی ناشی از رقابت کشتی شود.

    کلیدواژگان: سیترولین مالات، ال-آرژنین، آسیب عضلانی، التهاب، کشتی گیر مرد
  • سیده فاطمه تنکابنی، ندا خالدی *، حسین عسگری صفحات 209-219
    زمینه

    شایع ترین علل مرگ‌ومیر بیماران دیابتی، اختلالات قلبی عروقی است که یکی از دلایل آن عوامل التهابی می‌باشد. با توجه به اینکه فعالیت بدنی قادر به کاهش التهاب است، مطالعه حاضر تاثیر دو نوع تمرین مقاومتی فزاینده (RT) و تناوبی شدید (HIIT) را بر بیان ژن TRAF6 عضله قلبی و TNF-α سرمی موش‌های دیابتی نر بررسی کرده است.

    روش کار

    در این تحقیق تجربی، 72 سر موش صحرایی نر به 6 گروه 12 تایی موش‌های دیابتی (n=12)، کنترل (n=12)، دیابتی تمرین تناوبی شدید (n=12)، تمرین تناوبی شدید (n=12)، دیابتی تمرین مقاومتی فزاینده (n=12) و تمرین مقاومتی فزاینده (n=12) تقسیم شدند. تمرین مقاومتی فزاینده در 6 هفته 3 جلسه‌ای بالا رفتن از نردبان عمودی، همراه با وزنه‌های 50%، 75%، 90% و 100% وزن بدن حیوان، انجام شد. سپس 30 گرم به وزنه‌ها اضافه می‌شد، تا جایی که موش‌ها نتوانند نردبان را طی کنند. تمرین تناوبی شدید نیز در 6 هفته‌ی 3 جلسه‌ای، با شدت 50 تا 110 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی صورت گرفت. 24 ساعت بعد از اتمام تمرین آزمون عملکردی گرفته‌شد و 48 ساعت بعد از آزمون، حیوانات تشریح شدند. درنهایت، بیان ژن TRAF6 با استفاده از تکنیک Real Time PCR و مقدار سطوح TNF-α سرمی با روش ELISA مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها

    میزان TRAF6 بعد از هر دو نوع تمرین در گروه دیابتی، افزایش معناداری داشت که این افزایش در گروه HIIT بیشتر بود و میزان سرمی TNF-α پس از هر دو نوع تمرین کاهش معناداری داشت و این کاهش در گروه HIIT بارزتر بود.

    نتیجه‌گیری:

     HIIT و RT می‌توانند نقش مهمی در کاهش عامل التهابی TNF-αبیماران دیابتی داشته باشند که HIIT در این زمینه موثرتر است. افزایش بیان ژن عامل واسطه‌ای TRAF6 می‌تواند در مسیرهای التهابی ایجاد شده باشد، که احتمالا نیاز به کاهش شدت تمرین دارد؛ یا در مسیرهای ضدالتهابی باشد که نشان‌دهنده‌ی اثر مثبت تمرین بر دیابت است.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، تمرین مقاومتی فزاینده، دیابت، TNF-α، TRAF6
  • امیرعلی جعفرنژادگرو *، عارفه مختاری ملک آبادی، علی یادگار، فرشاد قربانلو، آیدین ولیزاده اورنج صفحات 220-229
    زمینه

    زانوی ضربدری یک دفورمیتی در مفصل زانو می‌باشد. این عارضه با نیروهای مکانیکی تغییریافته در مفصل درشت‌نیی-رانی و کشککی-رانی همراه است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر استفاده از بریس زانوی مدرج در دو زاویه 60 و 30 درجه بر طیف فرکانس نیروهای عکس‌العمل زمین در افراد دارای زانوی ضربدری طی حرکت فرود بود.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی بود. 20 دانشجوی پسر غیرورزشکار دارای عارضه زانوی ضربدری (دامنه سنی: 20-30 سال) داوطلب شرکت در پژوهش شدند. فرود در سه شرایط بدون بریس زانو، با بریس زانو با درجه محدودیت فلکسیونی 60 و 30 درجه از سکویی به ارتفاع 40 سانتی‌متر صورت گرفت. از صفحه نیروی برتک جهت ثبت نیروهای عکس‌العمل زمین استفاده شد. از تبدیل فوریر برای محاسبه‌ی طیف فرکانس نیروهای عکس‌العمل زمین طی دو شرایط فرود با و بدون بریس استفاده شد.

    یافته ها

    یافته‌های پژوهش حاضر نشان داد مولفه فرکانس با توان 5/99 درصد در راستای داخلی-خارجی (0/02=P؛اندازه اثر بالا) و عمودی (0/75=P؛اندازه اثر بالا) کاهش معنی‌داری را نشان‌ داده است. همچنین در مقدار مولفه میانه فرکانس در راستای داخلی-خارجی (0/019=P؛اندازه اثر پایین) و در راستای قدامی-خلفی (0/019=P؛ اندازه اثر بالا) کاهش معنی‌داری را مشاهده شد.

    نتیجه گیری

     با توجه به کاهش میانه فرکانس طی حرکت فرود با بریس زانو می‌توان احتمالا بیان نمود که استفاده از بریس زانو قادر به کاهش نرخ آسیب در افراد مبتلا زانو ضربدری می‌شود. با وجود این اثبات بهتر این موضوع نیاز به انجام پژوهش‌های بیشتری دارد.

    کلیدواژگان: بریس زانو، زانوی ضربدری، طیف فرکانس، فرود، نیروهای عکس العمل زمین
  • توحید همت زاده بدولی، مریم نورشاهی*، رعنا فیاض میلانی، سیاوش پرورده صفحات 230-239
    زمینه

    بعد از فعالیت ورزشی برونگرا، فشار اکسیداتیو و التهاب افزایش می‌یابد. غوطه‌وری در آب سرد بعد از فعالیت ورزشی جهت تسریع ریکاوری بین ورزشکاران مرسوم است. بنابراین، هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر غوطه‌وری در آب سرد بعد از فعالیت برونگرا بر پاسخ‌های اکسیداتیو و التهابی در عضله اسکلتی می‌باشد.

    روش‌کار:

     یک‌صد سر موش نر ویستار (وزن 65/41±11/285) به‌طور تصادفی به گروه‌های کنترل، فعالیت برونگرا، فعالیت برونگرا + آب معمولی و فعالیت برونگرا + آب سرد تقسیم شدند. نیم، 24، 48، 72 و 168 ساعت بعد از فعالیت برونگرا، عضله EDL در شرایط استریل شده خارج شد. فعالیت برونگرا شامل 90 دقیقه دویدن متناوب روی تریدمیل با سرعت 16 متر در دقیقه و با شیب 16- می‌باشد. مقدار گونه‌های واکنش‌پذیر اکسیژن (ROS) و عامل نکروز توموری-آلفا (TNF-α) عضلانی با روش‌های آزمایشگاهی DCFDA و رنگ‌آمیزی ایمونوهیستوشیمی اندازه‌گیری شدند. از آزمون‌های آماری کلموگروف- اسمیرنوف برای نرمال بودن داده‌ها و آزمون آنالیز واریانس دوسویه با اندازه‌گیری مکرر و آزمون تعقیبی توکی برای مقایسه بین گروه‌ها با سطح معناداری P≤0/05استفاده گردید.

    یافته‌ها: 

    بعد از فعالیت برونگرا ROS و TNF-α در سه گروه تجربی نسبت به گروه کنترل افزایش معناداری داشت (0/05>p). اوج افزایش ROS به‌طور معنادار در گروه‌های فعالیت برونگرا، فعالیت برونگرا + آب معمولی و فعالیت برونگرا + آب سرد به ترتیب نیم، 48 و 72 ساعت بعد از فعالیت برونگرا بود (0/001>p). همچنین، اوج افزایش TNF-α به طور معناداری در گروه‌های فعالیت برونگرا و فعالیت برونگرا + آب معمولی 48 ساعت و در گروه فعالیت برونگرا + آب سرد 72 ساعت بعد از فعالیت برونگرا بود (0/001>p).

    نتیجه‌گیری:

     غوطه‌وری در آب سرد باعث افزایش بیشتر و به تاخیر افتادن اوج افزایش ROS و TNF-α بعد از فعالیت برونگرا می‌شود که احتمالا به آسیب ناشی از ایسکمی- ریپرفیوژن ارتباط دارد. بنابراین، بعد از فعالیت ورزش شدید، غیر متعارف، برونگرا و آسیب‌زا، غوطه‌وری در آب سرد پیشنهاد نمی‌شود.

    کلیدواژگان: غوطه وری در آب سرد، فعالیت برونگرا، ROS، TNF-α، ایسکمی- رپیرفیوژن
|
  • Amir Eftekhari, Vahideh Manouchehri*, Farideh Mosavi, MohammadAli Jahanbani Pages 173-178
    Background

    Since Retinopathy of prematurity (ROP) is a leading cause of childhood blindness, the identification of contributed risk factors is crucial. In recent years, great attention has been paid to maternal factors. The reason is that maternal factors can directly affect fetus via intrauterine hypoxia. However, the results of this studies are conflicting. The purpose of this study was to evaluate the effect of maternal factors on the development of ROP.

    Methods

    In a prospective study, 150 premature infants with the gestational age of less than 32 weeks and birth weight of less than 1500 grams were examined. They divided into two groups based on ophthalmologic examination; those with ROP and those without ROP. Variables of study including maternal age, injection of corticosteroid in the last week of pregnancy, history of maternal diabetes mellitus, preeclampsia, hypertension, anemia, thyroid, renal, cardiovascular and rheumatologic diseases were compared between groups.

    Results

    Forty-seven infants (31.33 %) had ROP. The mean age of gestational age was 27.89 weeks in ROP group and 29.06 weeks in non-ROP group. The mean birth weight was 1180.53 grams in ROP group and 1079.44 grams in non-ROP group. There were no statistically important differences regarding to maternal factors between two groups.

    Conclusion

    The above mentioned maternal factors have no effect on the development of ROP.

    Keywords: Retinopathy of prematurity, maternal factors, birth weight, gestational age
  • Shahram Ghasem Baglou, Nikzad Shahidi* Pages 179-185
    Background

    Since the Laryngeal polyp counts as one of the most prevalent laryngeal disorders which could burden the individual and society and lack of evidence with regard to its risk factors especially in Iran present study was carried out to determine Frequency and clinical presentations of laryngeal polyps.

    Methods

    In this cross-sectional analytic study, 150 patients diagnosed with laryngeal polyps who sought care at Emam Reza hospital of Tabriz from 1390 to 1396 were included. Collected data consisted of Age, Gender, Occupation, Living area, chief complaint, History of other diseases, history of vocal abuse, history of polyp in first degree relatives and habit history of patients.

    Results

    Majority of participants (84.7%) were male. Thirty percent of Laryngeal polyp were in fifth decade of life. Only 30 percent of individuals declared a history of vocal abuse at some point. Hoarseness was the main complaint and one-third of patients mentioned a history of GERD. One -third of them consumed cigarettes.

    Conclusion

    Male Gender could increase the risk of developing laryngeal polyp. Age of 40-60 years and living in an urban setting could as well considered as a risk factor.

    Keywords: Polyp, Larynx, Hoarsness
  • Mahdie Sadat Lajavardi, Mahsa Kavousi* Pages 186-192
    Background

    After breast cancer, cervix neoplasm is the most common disease among young women. Nowadays, natural substances are used in the treatment of diseases, because of the known side effects of the chemical drugs. Dunaliella is a green alga that lives in the saltwater lakes of Iran and is abundant in antioxidant substances. This paper aimed to study the effect of Dunaliella extract on the expression of the anti-apoptotic BCL-2 gene in Hela cell line. Expression of this gene is increased during cancer. It is expected that gene expression will be reduced if the alga extract is effective.

    Methods

    Hela was prepared from the Center for Genetic and Biological Reserves of Iran and cultured. After culture, cells were divided into two treatment and control groups. Different concentrations of algae extract were applied to the treatment group for 48 hours. Then its toxicity was measured using MTT assay and IC50 was determined. RNA was extracted from cells of two groups, to determine the relative amount of gene expression at a concentration of IC50. Then Real-time PCR was used.

    Results

    The result of Real-time PCR showed that the relative expression of BCL-2, in treatment group cells that were affected by algae extract, was four times lower than the control group. Since the P-value is less than 0.05 (Pvalue = 0), this decrease is significant.

    Conclusion

    After 48 hours, at a concentration of IC50 of algae extract, the relative expression of BCL-2 was four times lower than control group.

    Keywords: BCL-2, Cervix neoplasms, Dunaliella salina, MTT assay, Real-time PCR
  • Vahideh Sadat Mousavizadeh*, Hassan Daneshmandi, Parisa Sedaghati Pages 193-200
    Background

    The motion of the deaf is often inhospitable and without rhythm, and the imbalance in functionality is the root cause of such a phenomenon. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of Vestibular Stimulation Training on functional balance in children hearing impaired.

    Methods

    This study was a semi-experimental design with pre-test and post-test design. The statistical population included the children of preschool and pre-school children of Ghotbzadeh in Rasht city. Among the statistical population, 24 were available and randomly divided into two groups: control (12) and experimental (12 people). Experimental group performed weekly three sessions of Vestibular stimulation exercises for six weeks. Before and after the training period, the static and dynamic equilibrium was measured by the Bronkins-Oseretsky sub-test and the functional equilibrium was measured by the Timed Up and Go.

    Results

    There was a significant difference on the static equilibrium (p = 0.001), dynamic (p = 0.02) and functional (p = 0.001) in the experimental group after the intervention period.

    Conclusion

    The assessment of the balance of hearing impaired children showed improvement in their motor abilities after six weeks of Vestibular stimulation exercises Considering the results of this study and the importance of balance for hearing impaired, it is suggested that coaches, parents and authorities of special centers and schools use these exercises because of their simplicity, cheapness and side effects to improve the balance in the program for the rehabilitation of hearing impaired children.

    Keywords: Vestibular Stimulation, Static, Dynamic Balance, Functional Balance, Hearing Loss
  • Amir Shakib, Ramin Amirsasan *, Javad Vakili Pages 201-208
    Background

    The aim of this research was to evaluate the effect of one-week supplementation of citrullinemalate, L-arginine and their combination on aerobic and anaerobic powers, CK, LDH and CRP levels in male wrestlers.

    Methods

    In this experimental study, 40 male wrestlers (aged 19-25 years; weight 60-90 kg; body fat percent 12- 20%) in a randomized and double-blind design were divided in four equal citrulline-malate (Cit; 4g/days), L-arginine (Arg; 4g/days), their combination (2g/days Arg + 2g/days Cit) and placebo (dextrose; P) group. Before and after supplementation one week period, all subjects were participated in a competition like wrestling. Each test consisted of two 3 min periods of arm-cranking at maximal executable cadence against resistance of 0.1 kg ∙ kg−1 body mass interspersed with 30-s recovery periods between consecutive tests. Blood samples were obtained in the 4 phases: one hour before and 5 min after two competitions like wrestling protocols. Creatine kinase (CK), C-reactive protein (CRP) and lactate dehydrogenase (LDH) were analyzed. Change any of the parameters (mean and standard deviation) of four stages repeated ANOVA and post hoc tests. The significance level was set at p<0.05.

    Results

    Based on the present results, the Cit and Arg + Cit supplementation attenuated the exercise-induced increase in response of CK (p<0.05). However, the Arg supplementation had not any significant effect on the exercise-induced increase response of serum CK. Also, the Arg, Cit and Arg + Cit supplementation had not any significant effect on the exercise-induced increase response of total serum LDH and CRP.

    Conclusion

    Based on the present results, it can be concluded that the one week citrulline-malate with L-arginine supplementation is more effective than the citrulline-malate or L-arginine supplementation to overcome the exerciseinduced adverse responses in some muscle injury parameters. Therefore, combination of citrulline-malate and Larginine supplementation is recommended to reduce exercise-induced adverse consequences.

    Keywords: Citrulline-Malate, L-Arginine, Muscle Injury, Inflammation, Male Wrestlers
  • Seyedeh Fatemeh Tonekaboni, Neda Khaledi *, Hossein Askari Pages 209-219
    Background

    The most common causes of mortality in diabetic patients are cardiovascular disorders, one of the reasons being inflammatory factors. Given that physical activity can reduce inflammation, the present study was to investigate the effects of two types of Progressive Resistance Training (RT) and High Intensity Interval (HIIT) on the expression of TRAF6 gene and serum levels of TNF-α in male diabetic rats.

    Methods

    In this experimental study, 72 male rats were divided into 6 groups of 12 diabetic rats (n=12), control (n=12), diabetic High Intensity Interval Training (n=12), High Intensity Interval Training(n=12), diabetic Progressive Resistance Training(n=12) and Progressive Resistance Training(n=12). Progressive Resistance Training was performed in a 6-weekly 3-session, climbing the vertical ladder, with 50%, 75%, 90% and 100% the body weight of the animals. After successful completion, 30 gr were added to the weights, to the extent that the rats cannot carry the ladder. High Intensity Interval Training were also performed at 6-weekly 3-session, with an intensity of 50 to 110% of the VO2max. 24 hours after the completion of the training, the functional test was taken and the animals were autopsy 48 hours after the test. Finally, the expression of TRAF6 gene was evaluated using Real Time PCR and serum TNF-α level by ELISA method.

    Results

    TRAF6 levels increased significantly after the two Training in the diabetic group, which was higher in the HIIT group and serum TNF-α levels decreased significantly after both types of training, which was more prominent in the HIIT group.

    Conclusion

    HIIT and RT can play an important role in reducing the inflammatory factor of TNF-α in diabetic patient that HIIT is more effective in this regard. Increasing the gene expression of the mediating agent TRAF6 can be induced in inflammatory pathways, which may require a reduction in exercise intensity or in anti-inflammatory routes indicating a positive effect of training on diabetes.

    Keywords: High Intensity Interval Training, Progressive Resistance Training, Diabetes, TNF-α, TRAF6
  • AmirAli Jafarnejadgaro *, Arefeh Mokhtari Malekabadi, Ali Yadegar, Farshad Ghorbanloo, Aydin Valizadeh Orange Pages 220-229
    Background

    Genu valgum is a postural malalignment in the knee joint. This malalignment is accompanied by altered mechanical forces in the tibiofemoral and patellofemoral joints. The purpose of this study was to investigate the effect of using a graded knee brace in two angles of 60 and 30 degrees on the frequency spectrum of ground reaction forces in individuals with genu valgum during landing.

    Methods

    The present study was semi-experimental. Twenty non-athlete male students with genu valgus (age range: 20-30 years) were volunteered to participate in the study. The landing task was done during three conditions including without a knee brace, with a brace at two 30 and 60 degrees of flexion from a height of equal to 30 cm. Bertec force plate was used to record ground reaction forces. Fourier transform was used to calculate ground reaction force-frequency content during both landing conditions with and without a knee brace.

    Results

    The results of this study showed a significant reduction in the frequency content with a power of 99.5% in the mediolateral direction (P=0.02; high effect size) and vertical direction (P=0.075; high effect effect) during landing with a knee brace at 60 degrees of flexion angle compared with without knee brace condition. Also, the median frequency component in the mediolateral direction (P=0.019; low effect size) and in the anterior-posterior direction (P=0.019; high effect effect) showed a significant decrease during wearing a knee brace compared with without it.

    Conclusion

    Regarding the decreasing of median frequency after using the knee brace, it might be effective in the reduction of injury rate in individuals with genu valgum. However, further study warranted to better establish this issue.

    Keywords: Knee brace, Frequency spectrum of ground reaction forces, Genu valgum, Landing
  • Tohid Hemmatzadeh Beddovli, Maryam Nourshahi *, Rana Fayyaz Milani, Siavash Parvardeh Pages 230-239
    Background

    Oxidative stress and inflammation increase after eccentric exercise. Cold-water immersion after exercise is common among athletes to accelerate recovery. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of cold-water immersion after eccentric exercise on the oxidative and inflammatory responses in skeletal muscle.

    Methods

    One hundred male Wistar rats (weight 285.11 ± 41.65) were randomly divided into control, eccentric exercise, eccentric exercise + normal water, and eccentric exercise + cold water groups. Half, 24, 48, 72, and 168 hours after eccentric exercise, EDL muscle was removed in sterile conditions. The eccentric exercise involves 90 minutes of interval running on the treadmill at a speed of 16 m/min and a -16-degree slope. Muscle reactive oxygen species (ROS) and tumor necrosis factor-alpha (TNF-α) levels were measured by DCFDA and immunohistochemical staining. Kolmogorov-Smirnov for normality test and repeated measure ANOVA and Tukey’s post-Hoc tests for compare groups were used with a significance level of P≤0.05.

    Results

    After eccentric exercise, ROS and TNF-α levels significantly (P<0.05) increased in the three experimental groups. The peak of ROS increase in the eccentric exercise, eccentric exercise + normal water, and eccentric exercise + cold water groups were recorded significantly (P<0.001) half, 48, and 72 hours after eccentric exercise, respectively. Also, the peak of TNF-α increase was significantly higher in the eccentric exercise and eccentric exercise + normal water groups were at 48 hours and in the eccentric exercise + cold water groups was at 72 hours after eccentric exercise (P<0.001).

    Conclusion

    Immersion in cold water causes an increase and delays the peak of ROS and TNF-α after eccentric exercise, which is probably related to ischemia-reperfusion injury. Therefore, after unaccustomed, eccentric, and damaging exercise, immersion in cold water is not recommended.

    Keywords: Cold-water immersion, Eccentric exercise, Ischemia-reperfusion, ROS, TNF-α